©Vincent Mentzel
vr 21 feb ’20 20:00

Pearl

Scapino Ballet Rotterdam
Barok komt tot leven
vr 21 feb ’20
20:00

Topdans, schitterende kostuums en meeslepende muziek van onder anderen Vivaldi. Het barokspektakel Pearl is een van de succesvolste voorstellingen van Scapino Ballet Rotterdam. Nu is het topwerk weer te zien in het Parktheater.

Pearl ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe. Zo groots en theatraal als Pearl is geënsceneerd, zo menselijk is het drama. Pearl gaat over schoonheid en het onafwendbare verval. Het heeft alle ingrediënten van een klassiek drama waarmee het je hart zal stelen.

Het virtuoze barokensemble Combattimento nam voor Pearl een speciale uitvoering op van veelal onbekende aria’s en muziekstukken uit de schatkamer van de barokmuziek. De spectaculaire kostuums maken dat Pearl visueel een lust is voor het oog; je waan je je aan een eigentijds Venetiaans hof.

Gratis inleiding 19.15 uur

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie