©Piek
do 20 feb ’20 20:00 - 21:30

Tonio

Porgy Franssen, Jacqueline Blom, Lisa Zweerman e.a.
Theaterversie van de indrukwekkende bestseller van A.F.Th. van der Heijden
do 20 feb ’20
20:00 - 21:30
  • do 20 feb ’20
    20:00 - 21:30
    Hertog Jan Zaal

Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt? De indrukwekkende, rauwe bestseller die A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor theater.

Het theaterstuk, met in de hoofdrollen Porgy Franssen en Jacqueline Blom, zoomt in op de relatie tussen de schrijver en zijn vrouw Mirjam. De zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven staat centraal. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen?
Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

Uit de pers:

"Twee mensen op eigen eilandjes van verdriet" (Telegraaf ★★★) 
"Jacqueline Blom en Porgy Franssen overtuigen zeer als ouders van de plots overleden Tonio" (Volkskrant ★★★)

Gratis inleiding 19.15 u

"Mooi- sobere bewerking van ‘Tonio’" ★★★

NRC

Credits

bewerking en regie Ignace Cornelissen / met Porgy Franssen, Jacqueline Blom, Lisa Zweerman e.a.

Over Tonio


Van Tonio werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het boek won in 2012 de Libris literatuurprijs. De verfilming van Paula van der Oest uit 2016 bereikte de gouden film-status en werd door het Nederlandse publiek verkozen tot de beste boekverfilming van 2017.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie