©Bart Grietens
wo 12 feb ’20 20:30 - 21:25

De Voorlopers

Ivgi&Greben
Wat zijn alternatieven voor ons leven en onze kunst?
wo 12 feb ’20
20:30 - 21:25
  • wo 12 feb ’20
    20:30 - 21:25
    Philipszaal

Vijf dansers komen als eerste aan op een verre planeet waar zij zich gaan vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar?

De internationaal gerenommeerde danskunstenaars Ivgi&Greben presenteren een krachtig nieuw werk, De Voorlopers. De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al vijftien jaar succesvol samen. Hun gelauwerde werk is over de wereld bij toonaangevende gezelschappen te zien.

Afgelopen seizoen presenteerden ze hun succesvolle dansvoorstelling We Are In Trouble, die begon in de Culturele Hoofdstad van Europa Leeuwarden/Friesland 2018 en afsloot op het Lowlands Festival. Nu presenteren Ivgi&Greben hun nieuwe dansvoorstelling De Voorlopers.

Gratis inleiding 19.30 uur

Onderdeel van
Ontdek dans

"Het duet van de dansers is klassiek, beheerst, geen vuiltje aan de lucht – tot de muur van zakken opeens langzaam naar ze toe beweegt en uiteindelijk lijkt te imploderen"

Theaterkrant

Credits

choreografie Uri Ivgi & Johan Greben / dans Joan Ferré Gomez, Robin Nimanong, Serena Facchini, Noa van Tichel, Winter Wieringa / dramaturgie Judith Schoneveld / muziekcompositie Tom Parkinson

Over De Voorlopers


De Voorlopers is voor Ivgi&greben een verbeelding van een krachtig idealisme en
alternatieve wegen in kunst en leven. In het huidige tijdperk van negativisme willen zij de positieve, bevrijdende kracht van idealen voorop stellen.

Vijf dansers komen als eerste aan op een verre planeet waar zij zich gaan vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen? Er wordt gecreëerd en afgebroken, er is overvloed en ook schaarste.

Het is een laboratorium van verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen mens en zijn omgeving: een test-site. Via het medium dans en de woordeloze communicatie die alle lichamen verbindt, wordt het publiek betrokken bij de uitdagingen van de situatie waarin de dansers zich bevinden. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie