Cinderella

De Stilte
Dans voor kinderen
zo 9 feb ’20 15:00 - 15:50
Originele bewerking van het sprookje van Perrault
zo 9 feb ’20
15:00 - 15:50
  • zo 9 feb ’20
    15:00 - 15:50
    Philipszaal
    Geweest

Een dansvoorstelling voor de jeugd naar het beroemde sprookje van Charles Perrault met twee pianisten, twee dansers en een actrice. "De regisseur, een briljante vrouw die de broek aanheeft, heeft je nodig!"

Een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde.
Helaas is voor deze voorstelling een regisseuse aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen van Cinderella laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins..?

Om de voorstelling goed te laten verlopen, besluit de regisseuse bij het optreden te blijven en zelf de stiefmoeder en de goede fee te spelen. Ze zorgt ook voor alle spullen. Een muiltje, een kist, kleren, een bezem, een schoorsteen, een koets en een klok komen bekend voor. Maar wat moet je met een pompoen, muizen en ratten in een theater?
De regisseuse heeft veel om over na te denken. Dat kan als de piano klinkt en de dansers dansen.

Ze wordt geslingerd van triest naar vrolijk, van boos naar onzeker, verward, gekwetst en ontroerd. Het valt niet mee alle emoties te verwerken en ondertussen de dansers en de musici te vertellen wat ze moeten doen. Ze gaat steeds meer twijfelen over de afloop. Zij kent het verhaal niet meer… Wie helpt haar verder?

Uit de pers: 


Lees het interview uit NRC Handelsblad.

  • De voorstelling gaat ondanks de weersvoorspellingen gewoon door
  • Excl. consumptie

 

Credits

Choreografie: Jack Timmermans
Musici: Pianoduo Mephisto: John Gevaert en Katrijn Simoens
Muziek: S. Prokofjeff – Cinderella suite (in bewerking voor 4 handen op piano, door John Gevaert)
Dansers: Wiktoria Czakon en Christopher Havner.
Actrice: Elena Peeters

Cinderella is een originele bewerking van het sprookje van Charles Perrault. De muziek is een bewerking van Prokofiev’s Cinderella voor quatre mains van John Gevaert, live uitgevoerd door Pianoduo Mephisto. Met deze gegevens als uitgangspunt ontspint de daarop gechoreografeerde dans van Jack Timmermans zich als een spel tussen regisseur en uitvoerenden.