©Mark David
za 8 feb ’20 - zo 9 feb ’20

Repelsteeltje en de blinde prinses

Theater Rotterdam
Gloednieuwe en hilarische familievoorstelling
za 8 feb ’20
-
zo 9 feb ’20
 • za 8 feb ’20
  19:00 - 22:05
  Pauze 20:30
  Hertog Jan Zaal
 • zo 9 feb ’20
  14:30 - 17:35
  Pauze 16:00
  Hertog Jan Zaal

Repelsteeltje en de blinde prinses is een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten.

Een gloednieuwe en hilarische familievoorstelling van Theater Rotterdam, Repelsteeltje en de blinde prinses. Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen.
Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben dat al zijn of haar problemen op kon lossen? 

Het verhaal


Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze ruziën over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die 'goud uit stro' kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Er is van alles de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof die zegt dat ze het blinde prinsesje kan 'genezen'. Wie houdt zich aan zijn woord? Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?


Uit de pers:


"Met name Patrick Duijtshoff steelt de show als de schaamteloos opportunistische Prins Bernhard, die het niet kan verkroppen dat hij niet zelf met de scepter zwaait" (NRC Handelsblad)
"Repelsteeltje en de blinde prinses is ongecompliceerde lol" (de Volkskrant ★★★)
"Repelsteelje en de blinde prinses biedt zo vermakelijk maar uiteindelijk liefdevol schoppen tegen het koningshuis en het establishment" (Theaterkrant)
"Koninklijke soap ontmoet sprookje" (Telegraaf ★★★★)

"Drie uur lang val je van de ene hilarische scène in de andere" ★★★★★

Trouw

Credits

tekst Don Duyns / regie Pieter Kramer / met Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Kim van Zeben, Patrick Duijtshoff, Judith van den Berg, Bas Hoeflaak en Johanna Hagen

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie