©Janiek van Dijk
do 30 jan ’20 20:30

NachtHexen IV: Battre

Jens van Daele | Burning Bridges
do 30 jan ’20
20:30

De dansvoorstelling NachtHexen IV: Battre gaat over de eeuwige strijd. Het blindelings uitvoeren van het motto 'oog om oog, tand om tand'. Een voorstelling met livemuziek.

NachtHexen IV: Battre is een energiek, krachtig, theatraal, maar ook verstillend dansconcert. Indringende livemuziek begeleidt de dans waarbij een herkenbare poëtische touch je rechtstreeks in het hart raakt.

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele | Burning Bridges zich op een cyclus waarin de Russische nachthexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) de basis vormen. Moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt vormen hierin de leidraad.

Na NachtHexen I: Jeanne, NachtHexen II: La Parisienne, NachtHexen III: MOI, brengt Jens van Daelen nu NachtHexen IV: Battre op de planken. Deze creatie is een grondige remake van de voorstelling Battre le Fer/Battre le Noir uit 2010. In haar oervorm heeft deze voorstelling, met louter lovende recensies en veel succes, gespeeld in Italië, Canada, Wales, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en België. Dit krachtige dansconcert was maar mondjesmaat te zien in Nederland. 

Deze creatie is een dansduel op het scherpst van de snede. De twee danseressen laten elkaar voor geen centimeter los. Het is het bevechten van ijzer tegen ijzer. Twee gelijkwaardige krachten die zich op elkaar stukbijten. Een voorstelling die als het ware in een remise eindigt. Uiteindelijk zijn er alleen verliezers te aanschouwen.

Door de eeuwen heen en zeker in onze tijd is dit bijzonder actueel. NachtHexen IV: Battre herbergt toch ook een sprankje hoop in zich. Een kleine witte vlag zal uiteindelijk worden gehesen. Dit in het besef dat het zinloos is om elkaar proberen te bestrijden. NachtHexen IV: Battre is, naast de dansliefhebbers, ook bijzonder geschikt voor muziek- en theaterliefhebbers.
 

Gratis inleiding 19.30 uur

Credits

concept en beeld Jens van Daele / choreografie Jens van Daele i.s.m. de spelers / dans Patricia van Deutekom & Marijn van der Sande / muziek Greg Smith & Richard van Kruysdijk

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie