©Janiek van Dijk
do 30 jan ’20 20:30

NachtHexen IV: Battre

Jens van Daele | Burning Bridges
Sterke vrouwen in straffe tijden: twee danseressen vechten vol voor wat ze waard zijn.
do 30 jan ’20
20:30

De dansvoorstelling NachtHexen IV: Battre gaat over de eeuwige strijd. Het blindelings uitvoeren van het motto 'oog om oog, tand om tand'. Een voorstelling met livemuziek.

NachtHexen IV: Battre is een energiek, krachtig, theatraal, maar ook verstillend dansconcert. Indringende livemuziek begeleidt de dans waarbij een herkenbare poëtische touch je rechtstreeks in het hart raakt.

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele | Burning Bridges zich op een cyclus waarin de Russische nachthexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) de basis vormen. Centraal staan vrouwelijke energie, moed, kracht, doorzettingsvermogen, mededogen en (geen) spijt.

Deze creatie is een dansduel op het scherpst van de snede. De twee danseressen laten elkaar voor geen centimeter los. Blindelings gooien ze zich in de strijd: oog-om-oog, tand-om-tand. Een stoer, rauw en fysiek gevecht waarbij het doel uit het oog verloren raakt en er uiteindelijk enkel verliezers te aanschouwen zijn. Ruige dans op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk; een live dansconcert dat afstormt op een remise. Jens van Daele flirt met gevaar in brutale bewegingstaal. Ook een aanrader voor liefhebbers van muziek en theater!

Na NachtHexen I: JeanneNachtHexen II: La ParisienneNachtHexen III: MOI, brengt Jens van Daelen nu NachtHexen IV: Battre op de planken. Deze creatie is een grondige remake van de voorstelling Battre le Fer/Battre le Noir uit 2010. In haar oervorm heeft deze voorstelling, met louter lovende recensies en veel succes, gespeeld in Italië, Canada, Wales, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en België. Dit krachtige dansconcert was maar mondjesmaat te zien in Nederland. 

Gratis inleiding 19.30 uur

Onderdeel van
Ontdek dans

Credits

concept en beeld Jens van Daele / choreografie Jens van Daele i.s.m. de spelers / dans Patricia van Deutekom & Marijn van der Sande / muziek Greg Smith & Richard van Kruysdijk

Mini-versie NachtHexen


Jens van Daele | Burning Bridges heeft een bijzondere educatietak, waaronder het samenwerken met lokale talenten. Het is ontzettend waardevol en belangrijk zo een brug te slaan tussen professionals en studenten, waar iedereen beter van wordt. Aanstormend talent leert van de gerenommeerde dansers en krijgt een podium tijdens de tour van NachtHexen IV: Battre. De groepen Dynamite en Dance Experience van Dansstudio Step by Step uit Eindhoven (Kampioen van het NK Jazzdance!) brengen een mini-versie van NachtHexen ten tonele en daarnaast een eigen choreografie om zo de diversiteit van de jonge talenten goed tot uiting te laten komen. Ontwikkeling staat voor de dansstudio voorop en ze pakken deze kans om een kijkje in de keuken te nemen bij de professionals van Jens van Daele, dan ook met 2 handen aan! Te zien met een regulier ticket, om 20.00 uur in de Philipszaal.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie