©Sjoerd Derine
za 18 jan ’20 - zo 19 jan ’20

Open Your Mind festival

Sample Culture & ISH
Sample Culture organiseert voor de zevende keer Open Your Mind
za 18 jan ’20
-
zo 19 jan ’20
 • za 18 jan ’20
  20:30 - 22:30
  Philipszaal
 • zo 19 jan ’20
  20:30 - 22:30
  Pauze 21:20
  Philipszaal

Sample Culture organiseert voor de zevende keer Open Your Mind. Een internationaal dansfestival met edities in Nederland, Rusland en Japan waarin experiment en creativiteit de boventoon voeren.

Met op zaterdag de improvisatie-battle, het hoogtepunt van het festival: een kruising tussen een traditionele ‘dance battle’ van de straat en improvisatietheater. Iedere keer worden er weer verrassende en verfrissende elementen aan de battlerondes toegevoegd. De meest creatieve ‘out of the box’ dansers van Europa komen naar Eindhoven om te strijden voor OYM-award en de eer om te mogen jureren op de Open Your Mind-editie in Rusland.

Op zondag is de Showcase Battle. André Grekhov en Shailesh Bahoran, namens Sample Culture en ISH, gaan op zoek naar dansdemonstraties die hét toonbeeld zijn van creativiteit. Dit kunnen stukken zijn van professionele gezelschappen, maar ook van studenten of amateurs. Dansers vanuit alle stijlen mogen zich aanmelden.

Alleen de meest originele en theatrale acts worden geselecteerd om deze avond het podium te betreden. Een deskundige jury bepaalt wie de titel ‘Not Of This World’ krijgt, het publiek bepaalt wie de ‘Crowds Favorite’ wordt.

We raden je aan om beide dagen in de avond te komen kijken naar de diverse stukken van de dansers. Overdag vinden de audities plaats.

 • Let op: geen vaste zitplaatsen
 • Excl. consumptie
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie