©Renate Beense
do 16 jan ’20 20:30 - 22:15

Dit Is Eindhoven

Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg
Wie is de Nederlander?
do 16 jan ’20
20:30 - 22:15
  • do 16 jan ’20
    20:30 - 22:15
    Philipszaal

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg doen in Dit Is Eindhoven een poging hier het antwoord op te vinden.

Met frisse tegenzin gaan de mannen door heel het land op onderzoek uit. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Eindhovens is. NRC-columnist Marcel van Roosmalen deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen met Eindhoven. Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog onze stad scoort op zijn ‘Nederlandmeter’.

Ook het optreden van een lokale artiest en interviews met plaatselijke bekendheden dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Eindhoven eigenlijk is. 

  • Gastvrouw De Lange Tafel: Hannie
Onderdeel van
De Lange Tafel

Over


Roelof de Vries
won de zomereditie van De Slimste Mens 2018 en presenteert meerdere programma’s op Radio 1.
Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, schrijft boeken en is een graag geziene gast op radio en tv.
Jan Dirk van der Burg maakte afgelopen zomer een succesvolle Parade-voorstelling en is sinds september 2018 Fotograaf des Vaderlands. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie