©Daniel Philippe Borst

Laat me

Isabelle Beernaert presenteert
di 14 jan ’20 20:00 - 21:35
Met haar dansshows weet Isabelle je hart te raken
di 14 jan ’20
20:00 - 21:35
  • di 14 jan ’20
    20:00 - 21:35
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Met haar dansshows weet Isabelle Beernaert je hart te raken. Voor Laat me laat de choreografe zich inspireren door de grootmeesters van Nederlandstalige chansons.

Laat me m’n eigen gang maar gaan / ik heb ‘t altijd zo gedaan… (Ramses Shaffy)

Hoe komt het dat iets je raakt of juist niet? Waarom staan je haren rechtop bij het horen van een bepaald muziekstuk? En waarom smaakt het ene gerecht zoveel beter dan het andere? Isabelle gelooft dat dit voortkomt uit de bezieling waarmee iets wordt gecreëerd. De passie, de liefde, de intentie die erachter zit, de roep van je hart. Dit thema staat centraal in de voorstelling Laat me.

Dans is de taal van de ziel. Het maakt geen geluid, het is stil, maar tegelijkertijd zegt het zoveel. Je zit in het theater, het wordt langzaam donker. De muziek begint, de lichten gaan aan en een danser beweegt in de ruimte. Als een penseel op een schilderij, als een pen op een wit blad papier. De danser neemt je mee in het verhaal. Wat moet je hiervoor doen? Stilzitten, kijken en luisteren. Verder niets.

Waar haar laatste producties veelal gekenmerkt werden door internationale invloeden, brengt Isabelle haar choreografieën dit keer dichterbij huis dan ooit. Laat je meeslepen en verrassen door dans op prachtige Nederlandstalige klassiekers. 

  • Lees de blog van onze ambassadeur voor dans, Vitoria Aquino: Vitoria Visits
  • Gastvrouw/Gastheer De Lange Tafel: Annemarie en Léon
  • In januari is Isabelle Beernaert artiest van de maand bij Smaaktheater Dertien

Gratis inleiding 19.15 uur