do 9 jan ’20 20:00

Het Zwanenmeer

Charkov City Opera & Ballet
Wereldberoemd klassiek ballet met indrukwekkende livemuziek
do 9 jan ’20
20:00
  • do 9 jan ’20
    20:00
    Hertog Jan Zaal

Bij dit prachtige klassieke ballet droom je weg door de meeslepende muziek, de duizelingwekkende perfectie van figuren en danspassen en de schitterende kostuums. Een sprookjesspektakel. 

Een wereldberoemd klassiek ballet met indrukwekkende livemuziek door een groot orkest. Het romantische liefdesverhaal Het Zwanenmeer is van het befaamde trio, de choreografen Pepita en Ivanov en componist Tsjaikovski. 

Het Zwanenmeer is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Alleen zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Het Charkov City Opera & Ballet brengt dit klassieke ballet op zijn eigen, weergaloze manier naar het Parktheater. Dit opera- en ballethuis produceert nieuwe producties van bekende grote opera’s en balletten. Deels in de oude Oost Europese traditie maar ook met de ambitie hier een hedendaagse draai aan te geven. Het Charkov City Opera & Ballet is afkomstig uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraïne. De voorstellingen zijn over de hele wereld te zien.

Credits

oorspronkelijke choreografie Marius Petipa en Lev Ivanov / muziek Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie