©Annaleen Louwes + Esther Noyons
za 30 nov ’19 20:30 - 22:10
Prachtige recensies

The Beauty Queen of Leenane

Toneelschuur Producties | Maren E. Bjørseth
Deel van de Leenane Trilogie (1996) van de Ier Martin Mc Donagh
za 30 nov ’19
20:30 - 22:10
  • za 30 nov ’19
    20:30 - 22:10
    Philipszaal

The Beauty Queen of Leenane is een donkere voorstelling vol zwarte humor en muziek over de hoop dat alles nog anders kan.

De veertigjarige Maureen (Keja Klaasje Kwestro) slooft in het armoedige dorp Leenane voor haar moeder Mag (Jacqueline Blom). Ze wil vooral niet dat Maureen een eigen leven gaat leiden, laat staan dat ze een man vindt. Maar dan ontmoet Maureen op een feest mooiboy Pato. Moeder Mag zet alle middelen in om haar dochter maar niet kwijt te raken.

The Beauty Queen of Leenane werd in 1996 geschreven door de Engels-Ierse schrijver Martin Mc Donagh als onderdeel van De Leenane Trilogie en won vier Tony Awards. Tegenwoordig is Mc Donagh bekend als succesvol filmscenarioschrijver en regisseur van onder andere Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, winnaar van twee Oscars en vier Golden Globes Awards.

Uit de pers

Deze voorstelling kruipt onder je huid” (★★★★ Trouw)
Keja Klaasje Kwestro en Jacqueline Blom zijn allebei hilarisch in The Beauty Queen of Leenane” (★★★★ de Volkskrant)
"Uitzichtloosheid die onder de huid kruipt" (Trouw ★★★★★)
"Keja Klaasje Kwestro en Jacqueline Blom zijn allebei hilarisch in The Beauty Queen of Leenane" (Volkskrant ★★★★)
"Intrigerend" (NRC ★★★★) 

Gratis inleiding 19.30 uur

“Bjørseth weet wel raad met de zwarte humor in ‘The beauty queen of Leenane’” ★★★★★

NRC Handelsblad

Maren E. Bjørseth over de voorstelling

“Het is misschien een cliché, maar sinds ik zelf moeder ben geworden, is er een nieuwe fascinatie voor de moeder/dochter-relatie ontstaan. Nergens vind je een relatie en verbondenheid die zo ontzettend mooi, pijnlijk, ontroerend is, maar ook keihard kan zijn.”

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie