©Curly and Straight

Buigt allen mee voor Drs. P.!

Erik van Muiswinkel
di 29 okt
20:30 - 22:30
  • di 29 okt ’19
    20:30 - 22:30
    Pauze 21:20
    Philipszaal

De Nederlandse kleinkunst was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. 

"Heinz Polzer was een van die zeldzame artiesten 'zonder wie alles anders was geweest'." (Jeroen van Merwijk). Polzer schreef naast een reeks fascinerende boeken honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes. Daarvan zijn er een stuk of vijf nationaal bekend geworden. Die schatkist moet uitgediept vindt Erik van Muiswinkel. Hij correspondeerde al in 1976 met Drs. P, die zijn held was. Van Muiswinkel geeft hem in zijn honderdste geboortejaar 2019 het volle pond.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P
brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. 
Erik, Guus, en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

Met onder andere De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov.

 

Uit de pers:

"Bovenal is het een wonderschone ode aan een man die we node missen in het hedendaagse gekrakeel." (NRC ★★★★)
"Een geslaagde hulde aan een fenomeen." (AD ★★★★)
"Met mooie voorbeelden gaat hij in op de vele rijmsoorten die Drs. P heeft gebruikt."  (Theaterkrant)

Wat heerlijk om al die briljante teksten van Drs. P weer eens te horen

Volkskrant ★★★

Credits

muzikale leiding pianovirtuoos Guus van Marwijk

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie