Carmen

Staatsopera van Tatarstan
do 17 okt
20:00
  • do 17 okt
    20:00 - 22:50
    Pauze 21:15
    Hertog Jan Zaal

Eén van de meest geliefde en uitgevoerde opera’s ter wereld is Carmen. Bizets tragische verhaal over de hartstochtelijke korporaal Don José die verliefd wordt op het mooie, rebelse zigeunermeisje Carmen is 145 jaar na zijn dood nog altijd populair. 

De meeslepende muziek van Bizet versterkt de typisch Spaanse sfeer van Sevilla. Tegen de achtergrond van een opwindend stierengevecht vindt hier een gruwelijke crime passionel plaats. Bijzonder, want Bizet is zelf nooit in Spanje geweest.

Georges Bizet heeft bijna zijn hele leven in Parijs doorgebracht. Toch is de opera Carmen voor velen een synoniem voor de Spaanse muziek geworden. Helaas voor Bizet heeft hij het succes van zijn grootste meesterwerk niet zelf mogen meemaken; drie maanden na de première overleed de maestro op 36-jarige leeftijd. De Staatsopera van Tatarstan brengt Carmen in een prachtige en groots opgezette enscenering.

  • Frans gezongen met Nederlandse boventiteling
  • Gastvrouw en gastheren De Lange Tafel: Marlies, Lily en Eric

Gratis inleiding 19.15 uur 

Onderdeel van:
International
De Lange Tafel

“Petje af voor de fraaie decors, de allesbehalve statische regie en de fantastische cast”

Operamagazine

Credits

regie George Kovtun / muziek Georges Bizet 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie