©Jan Opdekamp
za 21 dec ’19 20:30 - 22:40

Wie is bang

NTGent | Els Dottermans, Han Kerckhoffs e.a.
Ouder acteurskoppel maakt balans op...
za 21 dec ’19
20:30 - 22:40
  • za 21 dec ’19
    20:30 - 22:40
    Philipszaal

Een ouder acteurskoppel maakt de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Avond na avond staan ze tegenover elkaar in steeds dezelfde rol. Alleen hun tegenspelers veranderen. Dit keer zijn dat jonge acteurs die een subsidie ontvangen omdat ze een kleurtje hebben.

De Vlaamse taalkunstenaar Tom Lanoy laat zich inspireren door Edward Albee's meesterwerk Wie is er bang voor Virginia Woolf? Plaats van handeling: een acteursmilieu. 

Terend op hun bekendheid willen Els en Han goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. Hun andere ensceneringen floppen. Alleen de scheldklassieker blijft bezoekers lokken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol.

Alleen hun tegenspelers veranderen regelmatig: twee jongere acteurs die na een tijdje net als hun voorgangers met slaande deuren vertrekken. Maar dan snelt Vadertje Staat te hulp. De nieuwe acteurs ontvangen een cultureel-sociale toelage op voorwaarde dat ze een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp… 

Uit de pers

"Acteervuurwerk in handen van Els Dottermans en Han Kerckhoffs" **** (De standaard)
"Een genadeloos goede voorstelling" **** (de volkskrant)
"Een sprankelend taalfeest" (Theaterkrant)
"Confronterend en vol lef" **** (NRC Handelsblad)

  •  Gastheren De Lange Tafel: Marcel en Léon

Gratis inleiding 19.30 uur

Onderdeel van
De Lange Tafel

Credits

regie Koen De Sutter / tekst Tom Lanoye / cast Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul, Tarikh Janssen / dramaturgie Alex Mallems / productie NTGent & Theaterproductiehuis Zeelandia

Over Tom Lanoye & Koen de Sutter

Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelauwerde Nederlandstalige auteurs en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Zijn Ten Oorlog geldt als een mijlpaal in de Vlaamse theatergeschiedenis. Voor Wie is bang werkt hij samen met acteur en regisseur Koen de Sutter. De Sutter speelde bij NTGent de monoloog Martens en regisseerde zo’n 25 producties waaronder Aleksej (Het Paleis), Al te luide eenzaamheid (Zuidpool), Onder het melkwoud en Maat voor maat (Zeelandia). 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie