La voix humaine

Internationaal Theater Amsterdam
Reprise
di 17 dec ’19 - wo 18 dec ’19
Halina Reijn verbeeldt complexe gevoelswereld
di 17 dec ’19
-
wo 18 dec ’19

La voix humaine is dé theaterhit van Internationaal Theater Amsterdam: avond aan avond uitverkocht, uitgenodigd in New York, Sydney, Toronto en Hong Kong en inmiddels door meer dan 40.000 mensen bezocht.

Een vrouw belt voor de laatste keer met haar ex-geliefde. Hij verbrak hun relatie enkele dagen eerder. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch en vanuit ontkenning, later wanhopiger en zelfdestructief. Langzaamaan ontstaat het beeld van hun voorbije relatie en het besef dat de minnaar voorgoed heeft gekozen voor een ander. In Halina Reijn vond Ivo van Hove de uitgelezen actrice om de complexe gevoelswereld van de vrouw tot leven te wekken in deze wereldwijde theaterhit. Zij treedt hiermee in de voetsporen van illustere voorgangers zoals Simone Signoret en Ingrid Bergman.

Uit de pers:

‘’Halina Reijn speelt de pannen van het dak.’’ (Knack)
‘’Halina Reijn koppelt in haar rijke, indringende spel de stadia die de vrouw doormaakt, aan evenzoveel spelregisters die iedere keer weer verrassen.’’ (NRC ★★★★★)
‘’Anderhalf uur staat ze daar alleen op het podium en ze weet hiervan ieder moment te boeien. Wat een geweldig natuurlijke mimiek heeft deze vrouw.’’ (Theaterjournaal)

  • Gastvrouw/Gastheren De Lange Tafel op di 17 dec: Lily, Eric en Léon
  • Gastvrouwen De Lange Tafel op wo 18 dec: Hannie en Francine
  • Download hier het Programmaboekje (alleen online verkrijgbaar) 

Gratis inleiding 19.30 uur 

‘’Ingehouden Halina Reijn in mooie, droevige monoloog.’’ ★★★★

de Volkskrant

Credits

van Jean Cocteau / regie Ivo van Hove / met Halina Reijn / vertaling Peter van Kraaij, Halina Reijn avec l’aimable autorisation de M. Pierre Bergé, président du Comité Jean Cocteau

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info