©Piek
wo 11 dec ’19 20:30 - 21:45

Een Heilige Avond

Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk
Toneelthriller over een mogelijke bomaanslag
wo 11 dec ’19
20:30 - 21:45
  • wo 11 dec ’19
    20:30 - 21:45
    Philipszaal

“Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien.” – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is door de politie uit haar taxi gehaald en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, de ondervrager heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.

Een Heilige Avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann. Hij is onder andere bekend van de romans Het Meten van de Wereld, Roem en Tijl. Kehlmann zet in zijn toneelstuk de belangen van de staat in de strijd tegen terrorisme tegenover het recht op privacy van het individu.


Uit de Duitse/Nederlandse pers:


In geniaal proza zet Kehlmann een Kafka-achtig stuk over de controlestaat neer.
IJzersterk stuk dat niet actueler kon zijn.
Well-made play toont niet alleen het dilemma, maar stelt ook heel genuanceerd de juiste vragen.
“Een beklemmende voorstelling, gebaseerd op een puntgave, actuele tekst.” (Theaterkrant)

Lees ook het interview van het AD

“Verwondering op het puntje van je stoel” ★★★★

I Love Theater

Credits

met Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk / tekst Daniël Kehlmann / regie Ursul de Geer

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie