di 10 dec ’19 20:00 - 21:55

Notenkraker

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan
Virtuoze danspartijen en een schitterend corps de ballet
di 10 dec ’19
20:00 - 21:55
  • di 10 dec ’19
    20:00 - 21:55
    Pauze 20:45
    Hertog Jan Zaal

Virtuoze danspartijen, een schitterend corps de ballet, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors. Als er een gezelschap is dat in de gezellige wintermaanden een prachtige, traditionele uitvoering van Notenkraker kan brengen, dan is het het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan wel.

Marius Petipa en Lev Ivanov maakten de legendarische choreografie op de wereldberoemde muziek van Pjotr Tsjaikovski. Een ballet vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de Bloemenwals.


Het verhaal


Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum. Clara krijgt als kerstcadeau een pop, een notenkraker. In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen de valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt hij met Clara naar het Snoepgoedrijk. Maar voor er koffie, thee, suiker en bloemen klaarstaan, moeten zij eerst nog kou en vorst trotseren.

Een magische theaterbelevenis voor jong en oud!

Uit de pers:


Een corps de ballet en solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn.” (Telegraaf)

  • Gastheren De Lange Tafel: Marcel en León 

Gratis inleiding 19.15 uur

Onderdeel van
De Lange Tafel

“Geweldig staaltje van ballettechniek.”

Brabants Dagblad
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie