©Anne van Zantwijk
di 10 dec ’19 20:30 - 21:50

UP

Yora Rienstra
Aangrijpend vervolg op de succesvolle bewerking van PAAZ
di 10 dec ’19
20:30 - 21:50
  • di 10 dec ’19
    20:30 - 21:50
    Philipszaal

UP is het aangrijpende vervolg op de eerdere succesvolle bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. 

PAAZ speelde twee seizoenen lang in uitverkochte zalen. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.
Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan.

Yora is een van de presentatoren van het spraakmakende VARA-programma RamBam. Ze won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Gratis inleiding


Gevaarlijk, gek, irritant, dom of een aansteller... Tegen welke vooroordelen loop je zoal aan als je een psychische aandoening hebt? En wat voor impact heeft dat op je? In de inleiding om 19.30 uur voorafgaand aan de theatervoorstelling UP kun je er alles over horen. Eén of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen dan namelijk wat veel anderen niet durven: praten over de psychische aandoening die ze hebben (gehad). Ze delen hun persoonlijke ervaringen met discriminatie en stigma en gaan graag met je in gesprek. Kom naar de inleiding en stel alle vragen die je nooit eerder durfde te stellen!
Samen Sterk zonder Stigma streeft naar een samenleving waarin iedereen, ongeacht zijn of haar psychische aandoening, zich volwaardig voelt en ook zo wordt behandeld.

Uit de pers:


“Niet normaal!”
(Theo Maassen)
“Indrukwekkend in eenvoud.” (Noordhollands Dagblad)
"Indrukwekkende weergave van manische depressie" (Theaterkrant) 
"Yora Rienstra doorbreekt met "Up" een taboe?" (Theaterparadijs ★★★★) 

Gratis inleiding 19.30 uur

“Ze bundelt al haar talenten tot een krachtig, persoonlijk statement.” ★★★★1/2

De Telegraaf

Credits

met Yora Rienstra / boek Myrthe van der Meer / regie Benno Hoogveld / script Rik van den Bos

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie