©Whitemoor Photography
ma 9 dec ’19 20:30 - 22:00

Strafrecht? Levensecht!

Gerlof Meijer
Toegankelijk theatercollege over het strafrecht
ma 9 dec ’19
20:30 - 22:00
  • ma 9 dec ’19
    20:30 - 22:00
    Philipszaal

In Strafrecht? Levensecht! brengt Meijer het strafrecht dichter bij je door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op je vragen.

Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij merkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij in 2016 Nederland te informeren over zijn vak. Met succes: zijn lezingen trokken volle zalen. Vanaf 2019 presenteert hij een fonkelnieuwe versie van het theatercollege Strafrecht? Levensecht!

Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel weer wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft.


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie