©Paul Posse

De Verleiders: Female

Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier e.a.
di 3 dec ’19 - wo 4 dec ’19
Het woord is aan de vrouwen
di 3 dec ’19
-
wo 4 dec ’19

Het woord is aan de vrouwen. Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal treden in de voetsporen van De Verleiders om de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen.

De vrouwen kruisen de degens en geven een vileine en kritische blik op brandende kwesties als de loonkloof, het glazen plafond en #MeToo. Dit alles volgens het bekende Verleiders-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Een voorstelling met kloten die je niet wilt missen.

De Verleiders stonden tot nu toe met zes voorstellingen op het toneel. De vaste kern bestaat naast Tom de Ket uit George van Houts, Victor Löw en Leopold Witte aangevuld met gastspelers als Pierre Bokma, Martijn Fischer en Marcel Hensema.

Uit de pers:

"Veel humor en bravoure" (Theaterkrant)
"Met veel overtuiging gebracht" (Het Parool)
"Weten de vijf de vinger exact op de zere plekken te leggen" (Noordhollands Dagblad)
"Het duivelse talent van Louwrier" (de Volkskrant)
"Humoristisch, soms hilarisch en erg leerzaam" (Scènes)
"Vrouwen in herenpakken gaan sterk" (Trouw ★★★)

Gratis inleiding 19.15 uur

"Van Houten is ontwapenend in haar monoloog, Visser en Geleijnse zijn innemend als worstelende kerels en De Waal geeft nuchter commentaar. " ★★★

NRC

Credits

met Susan Visser (Man van je leven, Gooische Vrouwen), Jelka van Houten (De Marathon, Mannenharten), Stephanie Louwrier (Revolutie van de mislukking, Noir), Dunya Khayame en Gusta Geleijnse (Soldaat van Oranje, Het Pauperparadijs) / regie Tom de Ket (De Verleiders, Het Pauperparadijs