©Lennart Sjöberg

Love ❤️

Club Guy & Roni, GöteborgsOperans Danskompani
di 3 dec ’19 20:30 - 21:45
Ontroerend en humoristisch portret van liefde in de 21ste eeuw
di 3 dec ’19
20:30 - 21:45
  • di 3 dec ’19
    20:30 - 21:45
    Philipszaal

We verwachten van de grote liefde dat hij of zij een ideale sekspartner is, een geweldige vader/moeder, een maatje en een soulmate. En ook een beetje aantrekkelijk is. Onze verwachtingen van de liefde zijn misschien wel heel hoog. En kun je samenzijn met iemand zonder je individualiteit te verliezen?

Liefde in al zijn vele verschijningsvormen is één van de belangrijkste drijfveren van menselijke relaties en daarmee één van de meest gebruikte onderwerpen in de scheppende kunsten. Love ❤️ is een portret van liefde in het tijdperk van de millenials, van onbeperkte keuze. Een generatie die chronisch lijdt aan FOMO (fear of missing out & fear of missed opportunities) en faalangst.

Geïnspireerd door het werk van indie filmmakers als Wes Anderson en Robert Altman, toont Love ❤️ een verzameling van uiteenlopende romances. Een zoektocht naar de kern van deze eeuwenoude emotie en zijn intrinsieke waarde in een wereld waarin alles een prijs heeft.

Love ❤️ is daarnaast geïnspireerd op Peter Handke’s Beautiful Days of Aranjuez. In dit stuk portretteert Handke de verschillende belevingswerelden van mannen en vrouwen en hun uiteenlopende visies op liefde. Het gaat over seksuele ervaringen, kindertijd en herinneringen waarbij zowel het mannelijke als het vrouwelijke perspectief wordt getoond.

  • deze voorstelling is meertalig
  • bekijk de video waarin choreograaf Roni Haver vertelt waarom ze deze voorstelling willen maken

Uit de pers:

"Overweldigende dans over de onmogelijke queeste naar liefde" (NRC)
“tegelijkertijd herken je de strakke hand van Haver en Weizman. Opvallend dansant deze keer, met krachtig ensemblewerk en meeslepende solo’s en duetten” (Dagblad van het Noorden) ★★★★★

"Een hechte en brutale choreografie maakt Love tot een hartverwarmende voorstelling" ★★★★

Volkskrant

Credits

met dansers van Club Guy & Roni, dansers van GöteborgsOperans Danskompani, Slagwerk Den Haag / choreografie Roni Haver, Guy Weizman / soundtrack Slagwerk Den Haag / kostuumontwerp Maison de Faux / decorontwerp Ascon De Nijs

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info