©Sjoerd Derine
vr 29 nov ’19 20:30 - 21:35

Or Die Trying

Alida Dors | BackBone
Dansvoorstelling voor de dromers en vechters onder ons
vr 29 nov ’19
20:30 - 21:35
  • vr 29 nov ’19
    20:30 - 21:35
    Philipszaal

Or Die Trying is een interdisciplinaire dance chronicle van choreograaf en socioloog Alida Dors. Een energieke voorstelling waarin dans, thaiboksen en filmprojectie elkaar aanvullen. Een voorstelling voor de dromers en de vechters onder ons.

Als Surinaamse immigrant vocht Alida’s vader letterlijk en figuurlijk voor een beter leven. In zijn eigen boksschool propageerde hij via thaiboksen een mentaliteit van groei, flexibiliteit, incasseren en nooit opgeven.

Vechtlust wordt op veel verschillende manieren van generatie op generatie overgedragen en dat inspireerde Alida voor het maken van Or Die Trying. In het ritme van de strijd gaan dansers en thaiboksers het gevecht aan met hun eigen grenzen. Hoe ver zijn ze bereid te gaan? Is opgeven een optie? In het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie, zoeken zij hun eigen weg. Become the best you, Or Die Trying.

Als altijd creëert Alida een avontuurlijke interdisciplinaire dance chronicle met invloeden uit hiphop en moderne dans – sociaal en politiek bewust, urgent en relevant.

Alida Dors ontwikkelde zich in de afgelopen tien jaar van een hiphopdanseres naar een choreograaf die spannende nieuwe bewegingsstijlen ontwikkelt. Or Die Trying is een voorstelling met een stevige hiphopattitude – sociaal en politiek bewust, urgent en relevant.

  • In deze voorstelling zitten stroboscopische effecten gecombineerd met rook

''Een sterke, inspirerende voorstelling, over een strijd die niet gevoerd moet worden uit wanhoop en agressie, maar uit liefde.”

Theaterkrant

Credits

dansers Dane Badal, Tyrone Menig, Jason Winter / thaiboksers Anne de Beer, Dolly Macbean, Juliana Monsalve, Loraine Pengel, Yara Piekema

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie