©Willem Sluyterman van Loo
ma 25 nov ’19 20:30 - 22:55

Callas | Onassis | Kennedy

Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo, Ger Otte
Muzikale vete over passie en wraak
ma 25 nov ’19
20:30 - 22:55
  • ma 25 nov ’19
    20:30 - 22:55
    Pauze 21:35
    Philipszaal

Na In bed met Dietrich en Piaf nemen Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte opnieuw wereldberoemde iconen onder de loep. Callas | Onassis | Kennedy is een muzikale vete over passie en wraak waarin feit en fictie op verrassende wijze door elkaar heen lopen.

De wereldberoemde regisseur Pier Paulo Pasolini werkt aan de verfilming van Medea, de Griekse tragedie over een vrouw die wraak neemt als ze verstoten wordt door haar geliefde.
In de hoofdrol: operazangeres Maria Callas die met deze film wil bewijzen dat ze méér is dan alleen een mooie stem. Wanneer ze hoort dat scheepvaartmagnaat Onassis haar verlaat voor presidentsweduwe Jackie Kennedy weigert ze haar trailer uit te komen. Lukt het de regisseur om de onberekenbare diva weer voor de camera’s te krijgen?

Zes jaar later tijdens een trip op het beroemde jacht, begint het inmiddels gesloten huwelijk tussen Kennedy en Onassis steeds meer scheuren te vertonen. Voor Jackie blijkt het onmogelijk om haar eerste echtgenoot, president John F. Kennedy, te vergeten. Dan komt Maria Callas aan boord en ontstaat er tussen de vrouwen een merkwaardige band. Is Callas echt gekomen om haar rivale de hand toe te steken? Of is ze, als een moderne Medea, uit op wraak? En wat zit er precies in de koelbox die Jackie O. steeds met zich meedraagt? 

Uit de pers:

"Mooi acteerwerk, rake muziek, maar de driehoeksverhouding blijft op afstand" (Trouw ★★★)
"Wat bijblijft is het geweldige verhaal, het stijlvolle decor, de live muziek gespeeld door piano en cello en de drie acteurs die op zowel spel als zang uitblinken." (Musicalvibes)
"Liefde en verraad dankbaar thema in ode aan acteren" (AD ★★★★)
"n Daniël Cohens creatieve muziektheater gaan Maria Callas en Jackie Kennedy de con" (Volskrant ★★★)

  • Gastvrouwen De Lange Tafel: Carla en Annemarie

 

Onderdeel van
De Lange Tafel

"De cast van slechts drie spelers geeft een enerverende voorstelling, vol vivace en levendigheid."

Theaterkrant

Credits

met Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo, Ger Otte / regie en script Daniël Cohen / producent De Nel Producties

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie