©Rahi Rezvani
wo 20 nov ’19 20:00 - 21:10

Sierra Oscar Foxtrot Tango

Nederlands Dans Theater
Verrassende mix van vier choreografieën
wo 20 nov ’19
20:00 - 21:10
  • wo 20 nov ’19
    20:00 - 21:10
    Pauze 20:20
    Hertog Jan Zaal

In Sierra Oscar Foxtrot Tango brengen de jonge danstalenten van Nederlands Dans Theater 2 (NDT 2) een verrassende mix van vier uiteenlopende choreografieën.

Medhi Walerski danste zelf meer dan tien jaar bij zowel NDT 2 als NDT 1 voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen. Na het succes van zijn laatste creatie voor NDT 1, Soon (2017), maakt Walerski nu opnieuw een werk voor het gezelschap.

Deze wereldpremière wordt vergezeld door het wereldwijd veelgeprezen Wir sagen uns Dunkles (2017) van associate choreographer Marco Goecke. In deze creatie komt Goecke’s eigenzinnige bewegingstaal volledig tot zijn recht op muziek van Schubert, Schnittke en Placebo.

Daarnaast keert Sara (2013) van het innovatieve choreografen duo Sharon Eyal en Gai Behar terug. Eyal en Behar werken met NDT 2 aan een vernieuwde versie van dit mysterieuze werk.

Franse choreograaf Yoann Bourgeois toont een nieuwe bewerking van Fugue Table (2010); een werk waarin onmerkbaar genavigeerd wordt tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek.

Gratis inleiding 19.15 uur

Onderdeel van
De Lange Tafel

"Contrastrijk, maar ook typisch Nederlands Dans Theater."

Leidsch Dagblad

Programma

Medhi Walerski - SWAY
Marco Goecke - Wir sagen uns Dunkles
Sharon Eyal en Gai Behar - Sara
Yoann Bourgeois - Little song

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie