wo 20 nov ’19 20:30 - 22:30
Try out

Under Pressure

Het Zuidelijk Toneel, BOG. & Nineties Productions
Van het aantal minuten dat je doucht tot de wereldwijde polarisatie
wo 20 nov ’19
20:30 - 22:30
  • wo 20 nov ’19
    20:30 - 22:30
    Philipszaal

Groei is de norm. Stilstand de dood. Of in ieder geval de vergetelheid. Van je persoonlijke
ontwikkeling tot de wereldeconomie. Wat niet groeit doet niet mee. Deze motiverende
gedachte kregen twee jonge theatermakers toen ze tijdens een citytrip in een karaokebar Under Pressure stonden mee te brullen.

Maar hoe houdbaar is deze levenshouding? Terwijl de hele planeet op het randje van een burn-out hangt, bouwen Benjamin Moen (BOG.) en Yannick Noomen (Nineties Productions) het Parktheater om tot een speeltuin waarin dystopische en utopische toekomstscenario’s elkaar afwisselen. Ze laten zich bijstaan door muzikant en producer Niels Broos, ‘best keyboard player of the Netherlands’ (Duiveltje, 2009).
De Philipszaal is de ultieme metafoor voor wat zij willen tonen: een (te) grote zaal voor twee gestresste jonge makers die zich groothouden.

Under pressure is een ietwat egoïstische maar oprechte poging van Moen en Noomen om de volledige complexiteit van alles onder ogen te zien, de angst van de complete wereld te bezweren en onderwijl zichzelf het firmament van theatergrootheden in te katapulteren. Of zij zich verslikken in de grootte van de zaal, hun zelfopgelegde ambities en hun wankele Westerse idealen, zal pas blijken op het podium.

Gratis inleiding 19.30 u

Credits

concept en spel Benjamin Moen en Yannick Noomen / regie Vincent Rietveld / dramaturgie Roos Euwe

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie