©Gordon Meuleman

The Children

Het Nationale Theater
wo 13 nov
20:30

Internationale theaterhit over het klimaatprobleem. Wat doe je als je een kernramp kunt keren?

In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.

Het Nationale Theaer haalt de Britse theaterhit van de laatste jaren naar Nederland. De jonge auteur Lucy Kirkwood is de nieuwste ster aan het Britse theaterfirmament. Het stuk ging in 2016 in première op West End, werd een jaar later gespeeld op Broadway en werd genomineerd voor twee Tony-awards. Internationaal gooit Lucy hoge ogen met haar politiek geëngageerde stukken en is haar werk te zien van West End tot Broadway. Volgens The New York Times schreef zij ‘een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense’.

Regisseur Eric de Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na aan onze kinderen?” 

Gratis inleiding 19.30 u

Credits

met Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Sylvia Poorta / regie Eric de Vroedt / tekst Lucy Kirkwood / vertaling Rik van den Bos

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie