©Arcovisuales
ma 11 nov ’19 20:00 - 21:20

Figaro, Barbier van Sevilla

Ibérica de Danza
ma 11 nov ’19
20:00 - 21:20
  • ma 11 nov ’19
    20:00 - 21:20
    Hertog Jan Zaal

Een uitbundige voorstelling die in maart 2019 in Madrid in première ging voor het 25-jarig jubileum van Ibérica de Danza. In Figaro, Barbier van Sevilla passeren de meest uiteenlopende Spaanse dansstijlen de revue en laten de dansers de toppen van hun kunnen zien.

In deze herbewerking van het originele toneelstuk Figaro van Beaumarchais (1785) bevinden we ons in een tijdloze ruimte van abstracte steden die ons herinneren aan Madrid, Sevilla en Wenen. Ook de muziek past zich aan de nieuwe context aan zonder rekening te houden met perioden of stijlen. De dansvoorstelling drijft de spot met de gevestigde moraal en blijft daarmee dicht bij het thema in het oorspronkelijke toneelstuk.

Credits

choreografie Manuel Segovia / regie Ignacio Garcia / productie Violeta Ruiz de Valle / muziek Mozart, Rossini, Bocherini en het Ibérica Ensemble

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie