Allemaal mensen | Umuntu

Toneelgroep Oostpool
za 9 nov ’19 20:30 - 22:35
Tien jonge mensen proberen hun identiteit te bepalen
za 9 nov ’19
20:30 - 22:35
  • za 9 nov ’19
    20:30 - 22:35
    Philipszaal

Het bepalen van je identiteit en de moed hebben om te bestaan, dat is waar deze voorstelling om draait.

In 2018 maakte regisseur Marcus Azzini van Toneelgroep Oostpool met een nieuwe generatie talentvolle acteurs de persoonlijke mozaïekvoorstelling Umuntu Ngumuntu Ngabantu (Ik Ben Omdat Wij Zijn). Hij maakte gebruik van dezelfde werkvorm als bij Allemaal Mensen: de persoonlijke verhalen binnen een ogenschijnlijk homogene groep jonge talenten vormt de basis voor een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit. Over mens-zijn en menselijkheid en over hoe je identiteit zich vormt door samen te leven in een gemeenschap: Allemaal Mensen |UMUNTU.

In Allemaal Mensen | UMUNTU proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Ze stellen zich voor aan het publiek en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar het blijkt nog niet zo eenvoudig je identiteit onder woorden te brengen. Gaandeweg worden de hokjes waar zijn zich in- en uitvechten grimmiger en de scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie onbelangrijk. Let’s get comfortable with being uncomfortable! Durf iets óf niets te zijn in verbinding met elkaar, heb de moed om te bestaan.

"Umuntu is een stuk als een boeiend mozaïek, met ontroerende, muzikale en verrassend fysieke scènes" ★★★★

Volkskrant

Credits

regie Marcus Azzini / met Kharim Amier, Joy Delima, Rabbi Jallo, Tommie Kinneging, Piet Kooij, Julia Lammerts, Hanneke van der Paardt, Alexander Schuitema, Judith Schuur, Carina de Vroome

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info