©Tarona Leonora

Wat me niet breekt

DOX
ma 4 nov
20:30 - 21:35
  • ma 4 nov ’19
    20:30 - 21:35
    Philipszaal

De makers van Bromance maken met Wat me niet breekt dé survivalgids voor jongeren die zich zonder ouders door het leven moeten slaan.

Het Utrechtse gezelschap DOX maakt ook in het nieuwe theaterseizoen weer een mooie jongerenvoorstelling. We worden allemaal geboren uit twee mensen die we niet zelf hebben gekozen, onze ouders. We kunnen van ze houden of ze haten. Ze zijn streng, los, lief, ouderwets, kinderachtig, knuffelig, luidruchtig of zwijgzaam… en altijd wel ergens om ons heen. Zelfs als ze er niet zijn hoor je ze in je hoofd met goede raad. Maar hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn? Dat verhaal wordt nauwelijks verteld. 

Hoe groei je op zonder ouders?

In Wat me niet breekt voel je hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Dwain is opgegroeid in een tehuis. Jami is opgevoed in een familie zonder vader. Saida is met haar moeder naar Nederland gevlucht. Lea’s moeder is overleden. Yannick groeit op achter zijn computer. Een survivalgids voor self-made jongeren die zich zonder ouder(s) door het leven slaan.

De makers

Na het grote succes van de voorstelling Bromance, duiken regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht opnieuw in de belevingswereld van de jongeren. NRC over Timothy’s werk: “Het sterke aan het werk van Timothy de Gilde (36) is dat hij complexe onderwerpen als seksualiteit, genderfluïditeit of zelfmoord aansnijdt zonder dat zijn voorstellingen moralistisch worden.” In de nieuwe voorstelling van DOX krijgen de jongeren die opgroeien zonder ouders een stem. Dalton Jansen is een jonge, opkomende choreograaf die in de afgelopen jaren zijn choreografieën meerdere prijzen heeft ontvangen. Hij groeide zelf op zonder ouders om hem heen. 

"Publiek hoofdpersoon in voorstelling over kwetsbare tiener"

Theaterkrant

Credits

regie Timothy de Gilde / tekst Joachim Robbrecht / choreografie Dalton Jansen / spel en dans Olaf Ait Tami, Nastaran Razawi Khorasani, Nimuë Walraven, Nadine Wijshoff, Shelley Bos, Bram Walter

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie