Status

Rightaboutnow Inc.
do 31 okt
20:30

Status is toneel, spoken word, dans en hiphop. Een dynamische vertelling over B., een jonge Afrikaanse vluchteling die in Nederland via de hiphopcultuur een nieuw leven voor zichzelf weet op te bouwen. 

Als zijn moeder in coma komt te liggen beseft hij dat hij nog vol vragen zit over wie hij is en waarom ze naar Europa zijn gekomen. Nu zij op sterven ligt is hij voor antwoorden aangewezen op zijn witte vader. Hij kent hem amper. Aan haar sterfbed worden vader en zoon geconfronteerd met demonen uit hun verleden. Status is een productie van Rightaboutnow Inc. over overleven en identiteit.

Status gaat over overleven, identiteit en de kracht van hiphop cultuur. Het is een moderne vertelling over de nieuwe Afro-Europese diaspora deels gebaseerd op persoonlijke verhalen van verschillende deelnemers aan de productie. Het is een multidisciplinaire voorstelling waarin spoken word, theaterteksten en verschillende urban dansstijlen gebruikt worden om het verhaal vorm te geven. Status is een stuk dat een brug bouwt tussen twee werelden Afrika en West-Europa door middel van multidisciplinaire hiphop cultuur.

 

Gratis inleiding 19.30 uur 

"In het bloedmooie Status brengen de makers van RIGHTABOUTNOW INC. verschillende stijlen en podiumkunstdisciplines naadloos bij elkaar. De opwindende mengvorm staat ten dienste van een ontroerend verhaal over generatie- en cultuurverschillen die net zo fluïde blijken te zijn als de voorstelling zelf".

Theaterkrant.nl

Credits

met Hans Dagelet, DJ Love Supreme, Linar Ogenia e.a. / regie Marjorie Boston / script Maarten van Hinte (Woiski vs. Woiski) / choreografie Babacar Cisse (o.a. Accrorap) / live video van filmmaker Bouba Dola 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie