do 12 dec ’19 20:30 - 21:45

Bullshit No Bullshit

Urban Dansdagen: Shailesh Bahoran & Johnny Lloyd
Een ironisch zelfportret
do 12 dec ’19
20:30 - 21:45
  • do 12 dec ’19
    20:30 - 21:45
    Pand P Grote Zaal

Een persoonlijk verhaal met toppen en dalen. Kun je dat vertellen zonder franje en drama? Twee jongens, twee mannen, twee vaders, twee makers, twee dansers…

In Bullshit no Bullshit werpt choreagraaf Johnny Lloyd samen met danser/choreograaf Shailesh Bahoran een blik op hun makerschap binnen de hedendaagse theaterdans. Ieder op hun eigen manier zijn ze opvallende spelers in het steeds rijker wordende veld van cross over tussen genres, stijlen en stromingen. Beiden dragen ze erfenissen van verschillende culturen in zich en deden ze ervaringen op in verschillende huizen, landen en levens. Vanuit deze gelaagde, culturele en persoonlijke achtergrond ontwikkelden ze ieder voor zich een unieke fysieke identiteit, hun eigen relatieve waarheid van waaruit ze elkaar - eclectisch en gastvrij – bevragen.

Bullshit no Bullshit is een interview zonder woorden tussen twee ouder en wijzer wordende b-boys. Klaar om hun hiphop trots opzij te zetten, bevragen ze zichzelf en elkaar openhartig en op het scherpst van de snede op hun naïviteit ten opzichte van theatrale elementen. Ze onderzoeken verschillen en overeenkomsten in de urban- en theaterdans, en ook de hiphop mantra van ‘keeping it real’ gaat onder de loep. Voor onze ogen ontvouwt zich een subtiel spel tussen verschillende versies van de makers. Balancerend tussen wijsheid en nieuwsgierigheid, tussen onbevangenheid en intuïtie, tussen scoren en falen tonen ze ons portretten van hun minder zekere zelf.

  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie

Over Johnny Lloyd

Na studies in de literatuur en de muziek startte de uit de VS afkomstige Johnny Lloyd in 1994 een praktische en antropologische studie naar de geschiedenis van Afro-Amerikaanse dansvormen. Inmiddels creëert hij al bijna vijftien jaar zijn eigen werk en danste en co-creëerde hij met andere hedendaagse dansmakers en muzikanten. Buiten onze landsgrenzen werkte hij aan zo’n twintig avondvullende voorstellingen, muziekvideo’s, films en opera’s. Tussen 2012 en 2019 danste en toerde Johnny met Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui. Afgelopen voorjaar werkte hij met choreografe Kristel van Issum aan de korte film The Soldier in haar serie Stereotypes.

Over Shailesh Bahoran

Shailesh Bahoran ontwikkelde zich van veelzijdige hiphop danser met fenomenale techniek en originaliteit tot een choreograaf die zich onderscheidt door zijn vrije artistieke visie waarin hij altijd op zoek is naar het benadrukken van contrasten en het stimuleren van stemmingen en emoties. In korte tijd maakte hij naam met spraakmakende producties als IGNITE, AGHORI en REDO en leverde zijn werk hem veel lof en erkenning op. Zo werd zijn voorstelling IGNITE genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2017 en won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2017. Danser Redouan Ait Chitt won de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’ voor REDO. Shailesh werkt vanuit zijn eigen Illusionary Rockaz Company (IRC).

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie