Bullshit No Bullshit

Urban Dansdagen: Shailesh Bahoran & Johnny Lloyd
do 12 dec
20:30

In Bullshit no Bullshit werpen danser/choreograaf Johnny Lloyd en collega Shailesh Bahoran samen een blik op hun makerschap binnen de hedendaagse theaterdans. 

Johnny en Shailesh zijn beiden opvallende spelers in het steeds rijker wordende veld van cross over tussen genres, stijlen en stromingen. Beiden dragen ze erfenissen van verschillende culturen in zich, spreken ze meerdere talen, en deden ze ervaringen op in verschillende landen en huizen. Vanuit deze gelaagde, culturele en persoonlijke achtergrond ontwikkelden ze ieder voor zich een unieke fysieke identiteit, hun eigen relatieve waarheid - eclectisch en gastvrij.

Bullshit no Bullshit is een ironisch zelfportret van twee ouder en wijzer wordende b-boys. Ze weten hoe je verstrikt kunt raken het behagen van verschillende kijkers en zijn klaar om hun hiphop trots opzij te zetten. Openhartig en op het scherpst van de snede bevragen Johnny en Shailesh zichzelf en elkaar op hun naïviteit ten opzichte van theatrale elementen.

Ze onderzoeken verschillen en overeenkomsten in de creatieve processen in de urban dans en de theaterdans, en ook de hiphop mantra van ‘keeping it real’ wordt onder de loep genomen. Voor onze ogen ontvouwt zich een subtiel, polair spel tussen verschillende versies van de makers. Balancerend tussen wijsheid en nieuwsgierigheid, tussen onbevangenheid en intuïtie, tussen scoren en falen creëren ze een confronterend zelfportret van hun minder zekere zelf. 

  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie