©Peter Boudestein

Klassiekers met Koolhoven

Martin Koolhoven
za 2 nov
20:30

Ben je filmenthousiasteling, dan kun je je hart ophalen bij dit bijzondere theatercollege.

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP/De Tijd ooit ‘dat er celluloid door zijn aderen stroomt’.

Hij begon met kleine arthouse films. Daarna volgden kaskrakers als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter, en onlangs maakt hij zijn internationale debuut met Brimstone, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. Daarnaast werd de film geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië en won de film vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren – onder meer voor ‘beste film’ en ‘beste regie’. Martin is ook bekend van zijn vele gastoptredens bij De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma bij de VPRO De Kijk Van Koolhoven.

Aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms door de jaren heen, ‘klassiekers’, maakt Koolhoven je deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Het college bevat betogen en bezielde observaties: Koolhoven is immers bovenal liefhebber.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie