©Hans van Brakel & Studio Room
ma 30 mrt ’20 - di 31 mrt ’20

Dangerous Liaisons

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.
Tjitske Reidinga en Mark Rietman voor het eerst samen op toneel
ma 30 mrt ’20
-
di 31 mrt ’20
  • ma 30 mrt ’20
    20:00
    Hertog Jan Zaal
  • di 31 mrt ’20
    20:00
    Hertog Jan Zaal

Voor het eerst staan topacteurs Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. De achttiende-eeuwse brievenroman Les Liaisons Dangereuses (Choderlos de Laclos) werd door de verfilming in 1988 wereldberoemd. 

Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Dat levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft. Want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #MeToo?

Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw. “Een liefdesstrijd om helemaal in op te gaan”, aldus Tjitske Reidinga.

Gratis inleiding 19.15 uur 

Credits

met Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons / regie Nina Spijkers / tekst Marcel Otten / naar Christopher Hampton, Pierre Choderlos de Laclos en Heiner Müller

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie