©Anne van Zantwijk

Drie Zusters

Urban Myth
za 12 okt
20:30
  • za 12 okt
    20:30 - 22:40
    Philipszaal

Urban Myth’s versie van de Tsjechov-klassieker Drie Zusters is verrassend, grappig en fris. Voor het eerst in Nederland worden de zusters gespeeld door actrices van kleur. Hierdoor krijgen de teksten een geheel nieuwe lading, als een beroemd schilderij in totaal andere kleuren. 

Diep in de provincie neemt het verlangen naar hun geboortestad Moskou het leven van de drie zusters volledig over. Ze vergeten zelfs bijna te leven in het hier en nu. Urban Myth werpt een moderne blik op het klassieke stuk aan de hand van de wonderschone Tsjechov-teksten. Spannend, aangrijpend en helemaal van deze tijd. Een belevenis!

Urban Myth maakt sinds 2001 interdisciplinaire theatervoorstellingen onder leiding van regisseur Jörgen Tjon A Fong. De afgelopen vijftien jaar maakten ze als vast theatergezelschap van Internationaal Theater Amsterdam ook eigenzinnig en diverse programma’s. De voorstellingen zijn vaak een gezamenlijke zoektocht naar de antwoorden op actuele en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van diversiteit. Ze introduceren nieuwe invalshoeken op verhalen over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis. 

De gratis inleiding gaat helaas niet door

Credits

cast Nhung Dam, Nazanin Taheri, Sharlee Daantje, Katelijne Beukema, George Tobal, Eran Ben Michael e.a. / regie en bewerking Koos Terpstra / co-producent Internationaal theater Amsterdam / van de makers van Martin Luther King (winnaar Zilveren Krekel 2019) en Celia! 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie