©Pieter Henket
do 10 okt ’19 20:00 - 21:50

The Battle

Introdans
Dansant eerbetoon aan de Slag om Arnhem, 75 jaar geleden
do 10 okt ’19
20:00 - 21:50
  • do 10 okt ’19
    20:00 - 21:50
    Pauze 20:35
    Hertog Jan Zaal

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Als eerbetoon stelde Introdans-directeur Roel Voorintholt een programma samen rond de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen.

The Battle opent met een ‘battle’ van Amerikaan Robert Battle: The Hunt, een dynamisch powerstuk voor zes mannen. De Introdans-vrouwen zijn te zien in een nieuwe creatie van Cayetano Soto. De Spanjaard werkt hiervoor samen met filmmaakster Inge Theunissen.  Met veel trots presenteert Introdans in dit programma ook de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui’s Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor niemand minder dan de Russische sterballerina Natalia Osipova. The Battle besluit met een imposante ‘oude meester’: Missa Brevis, het magnum opus van een van de grootmeesters van Amerikaanse moderne dans, José Limón.

Gratis inleiding 19.15 uur 

''In ‘The Battle’ is dans voor iedereen dichtbij.'' ★★★

Trouw

Programma

The Hunt - Robert Battle 
Nieuwe creatie - Cayetano Soto
QutbSidi Larbi Cherkaoui
Missa BrevisJosé Limón

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie