©Ben van Duin
wo 9 okt ’19 20:30 - 22:00

Kalief van Nederland

Abdelkader Benali
Benali vertelt in solovoorstelling zijn duizend-en-een-nacht
wo 9 okt ’19
20:30 - 22:00
  • wo 9 okt ’19
    20:30 - 22:00
    Philipszaal

Toen schrijver Abdelkader Benali voor het eerst de verhalen van Duizend-en-een-nacht las, moest hij aan zijn grootmoeder in Marokko denken. Zij was zijn Sherazade (verhalenvertelster). Verbaal lef, vlot van de tongriem gesneden en bruisend van karakter. Wanneer hij zijn grootmoeder hoorde praten ontdekte hij de kracht van het verhalen vertellen. 

Benali toont zijn Duizend-en-een-nacht: een actuele, eruditie en speels-absurde blik op de oude verhalen waarin hij zijn fascinatie voor zijn sluwe grootmoeder deelt en de kracht van de vertelling bejubelt. Een Duizend-en-een-Nacht van onze tijd. Een vertelvoorstelling waarin hij op ingenieuze wijze de wetten van het vertellen betreedt en overtreedt.

"Abdelkader Benali, een begenadigd performer, meandert in d vertelling van zijn jeugd" ★★★★

Volkskrant

Credits

regie Lenneke Maas / tekst en spel Abdelkader Benali / muziek Ton van der Meer / dramaturgie Paul Slangen

Over Abdelkader Benali

Abdelkader Benali is schrijver en programmamaker. Samen met harpiste Lavinia Meijer maakte hij in 2017 de voorstelling Brief aan mijn dochter. Met deze voorstelling speelde hij in meer dan veertig theaters. Recensies waren lovend, het publiek ontroerd.
Benali is al zijn leven lang geïnspireerd door de vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Het moment is gekomen voor hem om aan deze fascinatie theatrale invulling te geven. Van Bagdad tot het Marokkaanse-Rifgebergte, het sprookjesbos in de Efteling naar Beiroet. Een reis door tijden en verhalen op zoek naar het geheim van Sherazade. En het verlangen naar echt contact. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie