©Jan Hoek

Age of rage

De Toneelmakerij
di 8 okt
20:30

De wereld is hard, daar kun je niet tegenop knuffelen. 

Er zit een boos meisje in een politiecel. Ze heeft - vindt ze zelf - nauwelijks iets gedaan.  Ze liet alleen maar zien dat ze boos is en gooide een taart in het gezicht van een politica. Dat ze is opgepakt en vastgezet maakt haar alleen nog maar bozer. En ze had al zoveel om kwaad op te zijn. Haar ouders liggen al een jaar in scheiding, ze is schuldsanering-arm en elke keer dat zij een mening probeert te vormen, wordt die door psychologen, leraren en klasgenoten haar strot weer ingeduwd. 

Ze is zestien en ze is slim. Slimmer dan haar ouders en slimmer dan de meeste mensen. Ze denkt na over de dingen en de wereld en het leven en zo. Ze neemt geen blad voor de mond, ze is bang dat haar toekomst ontploft.

Age of Rage gaat over een strijdlustig meisje dat uit alle macht probeert vooruit te komen, maar steeds omlaag getrokken wordt. Over een meisje dat gehoord wil worden, maar waar niemand naar luistert.

  • Leeftijd 14+

 

Hoe razend ben jij?

        poster bood       Poster Boos       


Wat maakt je boos? Wie maakt je kwaad, razend, woest?
Maak je eigen Boos-affiche. Hierop kan je alles kwijt wat jou irriteert, kwaad of zelfs razend maakt. Er gingen je al een aantal mensen voor, bekijk voor inspiratie de affiches van de makers en ga zelf aan de slag 

Credits

cast Belinda van der Stoep, Frieda Barnhard, Teunie de Brouwer en Chiem Vreeken / tekst Jibbe Willems / regie Wieke ten Cate / dramaturgie Paulien Geerlings / scenografie Studio Dennis Vanderbroeck

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie