©Jan Hoek

Age of rage

De Toneelmakerij
di 8 okt
20:30

Age of Rage is een tegendraadse voorstelling over het opkomende nationalisme in Europa. Age of Rage schiet met scherp.

Er zit een meisje in een politiecel. Ze heeft - vindt ze zelf - nauwelijks iets gedaan. Toch is ze naar de grond gewerkt, opgepakt en vastgezet. Ze liet alleen maar zien dat ze boos is. Boos omdat je tegenwoordig bijzonder moet zijn, fierce en independent. Maar hoe doe je dat vanuit een nieuwbouwwijk in een middelgrote stad, met een witte vader en moeder? Wat als je daar niet meer trots op mag zijn?

Het gaat over de modder die we naar elkaar gooien omdat we van elkaar verschillen. Over dat we ons land in groepen verdelen en we graag bij een groepje willen horen. En over meisjes, want die horen niet boos te zijn. Regisseur Wieke ten Cate en schrijver Jibbe Willems nemen de groeiende groep jonge mensen met conservatieve, populistische sympathieën onder de loep. Waar komt hun woede vandaan?

  • Leeftijd 14+

 

Credits

cast Belinda van der Stoep, Frieda Barnhard en Chiem Vreeken / tekst Jibbe Willems / regie Wieke ten Cate / dramaturgie Paulien Geerlings

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie