©Werner Engelen
Première

Toch bedankt

Begijn Le Bleu
do 3 okt
20:30
  • do 3 okt
    20:30 - 21:50
    Philipszaal

Comedian, cabaretier, absurdist, typetje of theatermaker? De Belgische Begijn Le Bleu is niet te vangen, maar de liefhebber weet waarom je deze show niet mag missen. 

Eens in de paar jaar is paradijsvogel Begijn Le Bleu op de Nederlandse podia te zien en daar verheugen velen zich op. Ooit won hij Cameretten. Bekend werd hij door zijn rol in de Vlaamse tv-show Foute Vrienden - met als hoogtepunt zijn onverwachte So You Think You Can Dance auditie -, en speelt in Vlaamse theaters moeiteloos grote zalen plat.

In zijn nieuwe en vierde show Toch Bedankt komt Begijn tot de conclusie dat hij de wereld niet kan redden. Daarom begint Begijn maar bij zichzelf. Hij ontdekt hoe we pertinent willen vasthouden aan sommige dingen en hoe dat onvermijdelijk veel humoristische situaties oplevert. Grappig en relativerend.

Begijn Le Bleu speelt vanavond de première van zijn nieuwe show. Op deze avond worden er opnames gemaakt van de voorstelling voor de promotiedoeleinden.

“Het is vooral hoe Le Bleu het zegt. Met zijn elastische mimiek kan hij elk woord of iedere zin een extra, vaak pseudo-sensuele dimensie geven”

De Standaard
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie