Endless Song of Silence

Dance Company Nanine Linning
wo 2 okt ’19 20:00 - 21:45
Een intiem dansduet over liefde dat op briljante wijze is vormgegeven
wo 2 okt ’19
20:00 - 21:45
  • wo 2 okt ’19
    20:00 - 21:45
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Endless Song of Silence is een bewerking van de publiekshit die Linning in 2009 creëerde en het publiek tot tranen roerde. Het intieme duet over liefde, hoop en het onherroepelijke afscheid heeft zij verder verdiept en uitgebreid tot een nieuwe avondvullende voorstelling. 

De aangrijpende derde symfonie van Gorecki in combinatie met filmprojecties en live camera’s vormen het decor voor de heftige strijd van de dansers om samen één te kunnen zijn. In drie delen worden de verschillende stadia van afscheid voelbaar en de oorverdovende stilte die daarop volgt.
Nanine Linning werkt voor deze nieuwe bewerking samen met de beroemde Russische modeontwerper Irina Shaposhnikova voor de kostuums en multimedia-kunstenaar Roger Muskee (videoprojecties).


Uit de pers:

"De vormgeving van Endless Song of Silence is oogstrelend.(…) De wisselwerking tussen video en dansers ziet er fabuleus uit.’’ (NRC Handelsblad)
"Het uitdagende van dit dansstuk, met de fraaie titel Endless Song of Silence, is dat het multi-interpretabel is. Voor de een zal het symbool staan voor de nasleep van een hevige relationele strijd, een ander zal er de kwetsbaarheid van de mensheid in ontdekken. En voor sommigen is het een ode aan de vaststaande afloop van onze onzekere toekomst. (…) Beweging maakt plaats voor bezieling.’’ (Financieel Dagblad)

Gratis inleiding 19.15 uur 

‘’De talloze staande orgelakkoorden drukken het duet niet neer, maar tillen het afscheid naar mythische proporties.’’

de Volkskrant

Credits

concept, choreografie Nanine Linning / dramaturgie Peggy Olislaegers / muziek Arvo Pärt, Henryk Górecki, Joep Franssens / kostuums Irina Shaposhnikova / video ontwerp Roger Muskee