©M de Gruyter

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie

NTjong
vr 27 sep
19:00
  • vr 27 sep
    19:00 - 20:15
    Philipszaal

Een parade van Instahelden, rappers, fantasiefiguren en boekpersonages.

Wie is jouw voorbeeld?

Als je dat aan je moeder had gevraagd toen ze acht was, zei ze misschien: Pippi Langkous of Heidi. Je vader koos voor Mowgli of Peter Pan. Vroeger kwamen alle kinderhelden uit boeken of films. De helden van nu zijn rappers en influencers. Je volgt ze online en zijn ze altijd dicht bij je. Is hun leven ook een groot avontuur? Wie zou je wel eens een dag willen zijn? Wat als je iedereen kunt zijn ook al lijk je er helemaal niet op? Dan kun je als jongen net zo goed Famke Louise zijn als Ronnie Flex.

 

Online kun je iedereen zijn die je wilt zijn

Het is net als zoals Barbiepoppen steeds van uiterlijk en beroep veranderen, online kun je elke dag iemand anders zijn. Wat is belangrijker je online of je offline leven? En waar ben je meer jezelf? Waar is de meeste ruimte voor fantasie? Stel dat Pippi Langkous nu een Youtuber zou zijn. Wat voor video’s neemt ze dan op?

  • Excl. consumptie

 

"Heidi Sissi Pippi Ronnie Barbie’ is een fijne feel good belevenis voor iedereen vanaf een jaar of tien. Met ook nog een blijde boodschap: je bent goed zoals je bent" ★★★

Noordhollands Dagblad

Credits

regie Eva Line de Boer / dramaturgie Martine Manten / acteurs Roben Mitchell van den Dungen Bille, Jessie Wilms, Kimberley Agyarko
 

Over Eva Line de Boer

Eva Line de Boer is een jonge theaterregisseur die het gedrag en de leefwereld van jongeren verkent in haar voorstellingen. Ze heeft een fascinatie voor wat mensen over zichzelf delen en hoe ze zich laten zien in het openbaar. Zoals in de voorstelling Tutorial, the art of living over Youtube en de intimiteit van internet. In 2014 won Eva de Ton Lutz Award en 2016 ontving ze de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie