©Jim de Block

Fields

Astrid Boons
wo 25 sep
20:30
  • wo 25 sep
    20:30 - 21:25
    Philipszaal

Choreografietalent Astrid Boons danste bij Dansgroep Amsterdam, NDT 2 en GöteborgsOperans Danskompani voordat ze zelf aan de slag ging als choreograaf. Twee jaar geleden werd dit kersverse talent in Nederland geïntroduceerd door Korzo.

Boons overdonderde met een originele, uiterst precieze bewegingstaal in de intense en intrigerende duetten Rhizoma en Vestige.
In Astrids werk wordt geen rol gespeeld of een idee verbeeld, maar komt de beweging direct voort uit de emotionele en fysieke staten waarin de danser verkeert. Je wordt als getuige heel dicht betrokken bij de transformaties die de danser doormaakt. In het poëtische en abstracte Fields versmelten de dansers met hun omgeving. Lichamen, ruimte en tijd lijken transparant te worden en doorbreken elkaars grenzen.

Onderdeel van:
Ontroerend Goed

"Boons' achterliggende idee van lichamen als versmeltende en transformerende energievelden valt wel te volgen, en haar bijna monomane aanpak is gedurfd"

NRC Handelsblad
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie