De achterkant van Eindhoven

Het Zuidelijk Toneel
di 17 sep
-
za 21 sep
Data & tickets

Na de succesvolle voorstelling Lampenmakers, over Philips, duikt Het Zuidelijk Toneel opnieuw in Eindhoven. En wel in de achterkant.

Hoeveel kost een pistool in Eindhoven? Voor een luttele 150 eurootjes heb je er al een op zak. Jonge Eindhovenaren kopen ze. Home grown schutters noemen ze dat. Vergeet de Albanezen en ex-Joegoslaven. We lossen het zelf allemaal op.

In De achterkant van Eindhoven duiken we dieper in op de verborgen samenleving achter de hallucinante misdaadcijfers van onze stad. Wie zijn de mensen die de gemiddelden zo omhoog helpen? En waarom gaat criminaliteit vaak over van generatie op generatie? Uiteindelijk kennen we allemaal wel iemand bij wie we onze vragen hebben. Maak kennis met het Parktheater zoals je het nog nooit hebt gezien. Een grote cast - met onder anderen de bekende Brabanders Björn van der Doelen en Mike Weerts - bezorgt je een zinderende avond. De achterkant van Eindhoven is niet je doordeweekse theatervoorstelling maar een stevig spektakel met theater, muziek en dans. 

Artistiek leider Piet Menu: "iedereen kent wel iemand die weer iemand kent die… en daarom moeten wij wel een voorstelling maken over dit onderwerp. Het gaat over ons."
 

Tentoonstelling
In de maanden voorafgaand aan de voorstelling De achterkant van Eindhoven is er ook gewerkt aan een bijbehorende tentoonstelling. De tentoonstelling legt De achterkant van Eindhoven in cijfers bloot. Hoeveel kost een pistool in deze stad? Hoeveel drugslaboratoria zijn er afgelopen jaar in de stad opgerold? Hoeveel geld gaat erom in de wietteelt? Wat levert het op om je zolder beschikbaar te stellen voor de wietteelt en wat zijn de gevaren? Maar cijfers alleen zijn niet genoeg. Daarom toont de tentoonstelling ook wat er zich aan de achterkant van de cijfers afspeelt: de verhalen van jonge mensen in conflict met de wet. Om die verhalen uit de detentiecentra op te diepen, werkte Het Zuidelijk Toneel (HZT) samen met Young in Prison (YIP). Jongeren in detentiecentra doorliepen onder begeleiding van HZT en YIP een proces dat uitmondde in de verhalen die zichtbaar zijn in de tentoonstelling. De achterkant van Eindhoven-tentoonstelling is gratis te bezoeken in de foyer van het theater.

 

 

Gratis inleiding 19.30 uur

Onderdeel van:
De Lange Tafel

Credits

Tekst: Anton Dautzenberg en Diederik Stapel
Regie: Joris van Midde
Spel: Björn van der Doelen, Dries Alkemade, Erwin Boschmans, Mike Weerts, e.a.
Executive producer: Fresku
Dramaturgie: Piet Menu
Foto: Mari Kanstad Johnsen
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie