©Mark Engelen

Het Oog van de Storm

Hans Croiset, Anne Wil Blankers e.a.
verplaatst van 20 januari naar 8 april
vr 8 apr ’22 20:00 - 21:30
André en Madeleine, al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd...
vr 8 apr ’22
20:00 - 21:30
  • vr 8 apr ’22
    20:00 - 21:30
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward.

Zij was een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters Anne en Elise naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren.

Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kun je opnieuw genieten van een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller. Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs.

Uit de pers 
''Het oog van de storm is een prachtige toneelavond die door het raadselachtige, maar heldere script blijft intrigeren tot het einde.'' (Scenes ★★★★)
''Net als nu in Het Oog van de Storm maakte hij (Hans Croiset) zijn geestelijke verwarring akelig beklemmend duidelijk en deed hij nauwelijks onder voor (Anthony) Hopkins.'' (Theaterkrant)
''Prachtig is het liefdevolle samenspel tussen toneelcoryfeeën Hans Croiset en Anne Wil Blankers.'' (NRC)
''…formidabel gestalte gegeven door Anne Wil Blankers.’' (Trouw)

''Een intense voorstelling die je raakt.'' ★★★★★

Theaterparadijs

Credits

met Hans Croiset, Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege, Marguerite de Brauw e.a. / regie Agaath Witteman / tekst Florian Zeller / vertaling Laurens Spoor