©Bas de Brouwer
do 5 mrt ’20 20:30

Kyabajo

Jija Sohn
De Kyabajo is een flirterige Japanse gastvrouw
do 5 mrt ’20
20:30
  • do 5 mrt ’20
    20:30
    Pand P Grote Zaal

De Kyabajo is een flirterige Japanse gastvrouw. Zij serveert drankjes, steekt sigaretten aan en voert intelligente gesprekken met hardwerkende mannen. Maar wie heeft de macht binnen deze relatie? 

Kyabajo is een beeldende solo waarin de Japans-Koreaanse performer Jija Sohn (Kyoto, 1982) haar eigen verleden als ‘Japanse gezelschapsdame’ op de weegschaal van machtsverhoudingen en frustraties legt. Deze performance wekt de schijn van louche luchtigheid. Tegelijkertijd verleidt Sohn haar publiek in een spel van onderdrukking, macht en bevrijding.

Uit de pers:


Als performer is Jija Sohn – glazen naaldhakken, glitternagels, modellenkrullen – zonder twijfel meesterlijk. Haar beelden zijn prachtig, haar minimale bewegingen to the point: beheerst en een tikkeltje sexy in hoe ze loopt, bukt of zit. Ze laat ons vanaf barkrukken kijken naar verschillende ‘installaties’, die het kyabajo-fenomeen uitvergroten en het contrast tussen verfijning en grofheid, tussen licht en zwaar benadrukken.” **** (De Volkskrant, Mirjam van der Linden na het zien van de voorstelling op Theaterfestival Boulevard 2018)

  • Locatie: Pand P
  • Excl. consumptie

Credits

een productie van Dansmakers Amsterdam / coproductie DansBrabant, Theaterfestival Boulevard & Podium Bloos via PLAN Talentontwikkeling

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie