©Mounir Raji
di 14 jan ’20 20:30 - 22:00

Guilty until proven

Orkater / Sir Duke
Een eigentijdse whodunnit à la Agatha Christie
di 14 jan ’20
20:30 - 22:00
  • di 14 jan ’20
    20:30 - 22:00
    Pand P Grote Zaal

In Guilty until proven confronteert Orkater/Sir Duke je met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen. Een eigentijdse whodunnit geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie.

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter? Of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig, de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?

Op een late avond wordt in een gymzaal een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen. Een ontwrichtende gebeurtenis die in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Boom Bap en film noir elkaar ontmoeten. Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.


Uit de pers (over De Blackout van ’77 in 2017 in Pand P):


"Het is bijna te virtuoos wat Sir Duke af en toe laat zien. Het kan swingen als een dolle, ontroert als het moet, grijpt je bij de strot. Dionne Verwey, Gery Mendes, en Francesca Pichel acteren en musiceren in elke rol volstrekt overtuigend. Vernon Chatlein is de stuwende kracht op slagwerk."
"De Blackout van ’77 gaat komend seizoen de theaters in. Op voorhand een van de hoogtepunten van het seizoen."
- ★★★★ Theaterkrant

"De swingend zingende Nieuwkomers van Orkater laten dat knap zien in De Blackout van '77, fragmentarisch opgebouwd rond gedachten van een jonge zwarte schrijfster. Ze laten zien dat alles gekleurd is: politiek, verwachtingen, ambities."
- ★★★★ de Volkskrant

  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie

Credits

regie Nita Kersten / tekst en concept Orkater/Sir Duke / spel en muziek Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Abdelkarim el Baz e.a. / compositie Francesca Pichel, Gery Mendes / muzikale leiding Gery Mendes / choreografie Dionne Verwey

Over Sir Duke


Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en makende acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. In hun voorstellingen kiest het muziektheatercollectief verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in de nieuwe composities. Sir Duke wil haar publiek verrassen met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie