©Maartje en Merel

Life, oh life - a lifestyle opera

Club Gewalt
wo 11 dec
20:30

Rotterdams muziektheatercollectief Club Gewalt brengt Life, oh Life, een voorstelling over betekenis en zin geven aan het leven.

De Britse zangeres Des’ree zong het in 1998 al: “Life, oh life, oh life, oh life, doo, doot doot doo.” De ijskappen smelten, de rijken worden rijker, dieren knagen in hokjes aan hun eigen tumoren en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Het leven, wat moet je ermee? Hoe geef je betekenis en zin aan het leven als je vastloopt in een clusterfuck van idealen, mindful zijn, mindfulness consumeren via een app op je telefoon en dit etaleren op Instagram?

Club Gewalt is gekaapt door de consumptiemaatschappij. In een lifestyle opera probeert het gezelschap het ultieme nirvana te bereiken met de dingen om hen heen. Mindfulness, maar dan met spullen. Club Gewalt wordt een met zijn Rituals douchegel, Fairphone, pannenkoekenplant, vintage koffietafeltje, Harari boekencollectie en ge-recyclede Freitag rugzak. In een wellnesscenter bezingt Club Gewalt zijn eigendommen tot mantra’s om zo de hiërarchie tussen zichzelf en de dingen op te heffen. 

  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie

Credits

concept, muziek en performance Annelinde Bruijs, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Sanna Elon Vrij en Amir Vahidi / regie Mara van Vlijmen / dramaturgie Anne van de Wetering

Over Club Gewalt

Club Gewalt is een muziektheatercollectief uit Rotterdam. Zeven performers creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie