©Kekenoko
do 14 nov ’19 20:30 - 21:30
Engelstalig

Japanse Meisjes

Firma Draak / Feikes Huis
do 14 nov ’19
20:30 - 21:30
  • do 14 nov ’19
    20:30 - 21:30
    Pand P Grote Zaal

Twee Nederlandse jongens willen het eigenlijk allemaal anders. Ze willen zorgeloos dansen en zingen als de meisjes uit de Idol clips, sterk zijn als de heldinnen uit een Anime film en de focus hebben van een Japanse zenmeester.

In een ultieme poging hun bestaande identiteit te overstijgen reiken de performers Nick Bos en Mathieu Wijdeven naar wat het verst van hun af ligt. Een tegenovergestelde wereld en gender. Hier liggen schaamte, aannames en onbegrip op de loer.

Met kleurrijke projecties, zelf gecomponeerde soundscapes en levensgrote kartonnen origami creëren ze hun eigen magische theatrale Anime. Maar wat vinden ze daar? Wat kan een onmogelijke poging om Japanse Meisjes te worden in hemelsnaam opleveren? Kunnen zij überhaupt in die wereld vol projecties een kern van waarheid voor zichzelf vinden? Een gloednieuw hedendaags intercontinentale-cultereclash-live-Anime-epos!

  • Engelstalig
  • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
  • Excl. consumptie

Credits

concept & spel Mathieu Wijdeven, Nick Bos / regie Eva Line de Boer

Over Firma Draak

Het Rotterdamse Firma Draak bestaande uit Nick Bos en Mathieu Wijdeven, maakt voorstellingen over onze symbiotische relatie met het object. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie