©Sjoerd Derine

Redo / Heritage

Illusionary Rockaz Company
do 24 okt ’19 20:30 - 21:30
Dubbelprogramma van choreograaf en danser Shailesh Bahoran
do 24 okt ’19
20:30 - 21:30
 • do 24 okt ’19
  20:30 - 21:30
  Pauze 20:45
  Pand P Grote Zaal
  Geweest

Redo / Heritage is een dubbelprogramma, gemaakt door de talentvolle choreograaf en danser Shailesh Bahoran. In korte tijd wist hij naam te maken met spraakmakende producties als Lalla Rookh, Ignite en Aghori. Nu werkt hij onder zijn eigen gezelschap: Illusionary Rockaz Company. 

De choreograaf/breakdancer Shailesh Bahoran, een belangrijke vernieuwer in het breakdancegenre, ontwikkelde samen met Redouan Ait Chitt, danser en fenomeen uit de breakdance wereld, de meeslepende productie Redo. Een dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline. Over hoe niemand kan bepalen wat jouw limieten zijn en grenzen verdwijnen als je blik vastberaden is. Over een lange en onbekende weg langs eindeloze vergezichten en onverwachte dalen. Een weg waarop de grootste tegenstander ligt verscholen in jezelf.

De tweede choreografie in deze voorstelling is de solo Heritage waarin Shailesh Bahoran op zoek gaat naar zijn oorsprong. 

Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breakdance crew IRC die in 1998 in Utrecht werd opgericht. Veelzijdigheid was altijd al het kenmerk van dit collectief dat de komende jaren met Bahoran als boegbeeld een belangrijke speler in de Nederlandse danswereld wil worden.  

Redouan Ait Chitt won 4 oktober 2019 de Zwaan (dansprijs voor de meest indrukwekkende dansprestatie van het afgelopen seizoen) voor zijn optreden in de solo Redo.

 • Redouan Ait Chitt won tijdens de Nederlandse Dansdagen 2019 de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2019. Lees het interview in Trouw.
 • Locatie: Pand P (Leenderweg 65)
 • Excl. consumptie

 

''Breakdancer Redo tart zijn evenwicht in salto’s, handstanden en backspins.'' ★★★★

Volkskrant

Credits

Credits Redo
concept & regie Shailesh Bahoran / choreografie Redouan Ait Chitt & Shailesh Bahoran / dans Redouan Ait Chitt 

Credits Heritage
concept, regie, choreografie & dans Shailesh Bahoran

Programma

Redo
Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen. Redouan gelooft niet in excuses. Redouan gelooft in zichzelf en daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo. 

Heritage
Liggen de antwoorden op zijn vragen verscholen in India, in Suriname of in de verhalen van zijn voorouders? Op bijzondere wijze onderzoekt de vernieuwende dansmaker door middel van breakdance en popping zijn Hindoestaanse wortels.